VIDEO | „E timpul să nu mai dăm şi noi ceva”, campanie de prevenire a corupției, lansată de DGA
Direcţia Generală Anticorupţie, în parteneriat cu platforma Stop Contrabanda inițiată de BAT România, a lansat, vineri, campania naţională de prevenire a corupţiei „E timpul să nu mai dăm şi noi ceva”. Prin această acțiune se dorește creşterea gradului de conştientizare asupra fenomenului corupţiei şi descurajarea practicilor de dare şi luare de mită.
Campania „E timpul să nu mai dăm şi noi ceva” vizează conştientizarea importanţei comportamentului integru şi se adresează tuturor celor care pot fi implicaţi, într-o formă sau alta, în situaţii posibil generatoare de fapte de corupţie.
„Suntem încrezători că mesajul nostru va ajunge în cele mai îndepărtate colţuri ale ţării, la oameni din toate categoriile socio-profesionale, dar mai ales la tineri, la acea categorie aflată într-un stadiu de dezvoltare în care personalitate este încă în formare, prin creşterea gradului de conştientizare şi de educaţie anticorupţie pot dobândi ceea ce numim comportament integru şi pot contribui astfel în mod decisiv la evoluţia societăţii", a declarat Ovidiu-Ciprian Antohe, director general al DGA.
Potrivit acestuia, corupţia afectează toate aspectele vieţii sociale, afectând drepturile şi libertăţile oamenilor.
La inițiativa DGA, mai mulți actori au spus da acestei campanii.
„Le mulțumim în mod special actorilor Șerban Pavlu, Augustin Viziru, Alexandru Ion și Andrei Dumitrescu, care, la invitația Direcției Generale Anticorupție, au acceptat să se implice în realizarea spotului video de campanie. Prevenirea are un rol determinant în diminuarea cazurilor de corupție, iar instrumentul principal al prevenirii este informarea și conștientizarea consecințelor” a completat Antohe.
Campania atrage atenţia asupra pericolului direct la care se expun cei implicaţi în acte de corupţie, pedeapsa cu închisoarea fiind una dintre consecinţele legale imediate şi subliniază impactul negativ la nivel social: corupţia afectează familia, locul de muncă şi comunitatea, iar efectele sale se resimt pe termen lung, menţionează Direcţia Generală Anticorupţie.
Totodată, acțiunea îşi propune să crească numărul de cetăţeni şi angajaţi instituţionali care înţeleg consecinţele faptelor de corupţie şi să încurajeze adoptarea unui comportament integru.
DGA pune la dispoziție şi numărul de telefon 0800.806.806, pentru raportarea anonimă şi confidenţială a faptelor de corupţie.